Leenruimte stijgt bij wetswijziging naar SRD 3,9 miljard
01 Apr 2016, 08:13
foto
Het Bureau voor de Staatsschuld heeft uitgerekend wat de leenruimte wordt bij wijziging van de Wet op de Staatsschuld.


Diverse Assembleeleden stelden dat de regering nu komt met wijziging van de Wet op de Staatsschuld om meer te kunnen lenen. Op basis van cijfers die gepresenteerd zijn door het Bureau Staatsschuld aan de commissie van rapporteurs die de openbare behandeling van de wet heeft voorbereid, is er nu US$ 755 miljoen of ruim SRD 2,5 miljard ruimte om te lenen. Bij wetswijziging wordt de leenruimte US$ 1,1 miljard of ruim SRD 3,9 miljard.

Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de commissie, had het aan minister Gillmore Hoefdraad overgelaten om de cijfers te presenteren aan het college. Aangezien diverse Assembleeleden al over de presentatie beschikten, citeerden zij de cijfers. Abdoel benadrukte dat er een verkeerd beeld wordt gegeven van de situatie. Hij haalde aan dat er nu genoeg ruimte is om te lenen. Met de wetswijziging wordt volgens hem niet extra leenruimte gezocht.

Diverse leden van de oppositie lieten duidelijk blijken dat ze de haast die de regering heeft om deze wet te wijzigen, niet vertrouwen. De VHP-leden Krishna Mathoera en Mahinder Jogi stelden dat de samenleving slechte ervaringen heeft met het financiële beleid van de regering. Zij vinden dat het volk behoed moet worden voor de gevolgen. Abdoel haalde aan dat de cijfers van het Bureau voor de Staatsschuld, boekdelen spreken. Volgens hem wordt met de wetswijziging de definitie van Staatsschuld gelijk getrokken met internationale gangbare normen. De oppositie vindt dat de regering eerlijk voor de dag moet komen en precies aangegeven hoe de huidige financiële situatie is en wat het beleid is om leningen te sluiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May