Volksgezondheid: In goed overleg leiding RGD vervangen
31 Mar 2016, 12:12
foto
Maaltie Sardjoe


Het besluit om de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te vervangen is in goed overleg genomen met directeur Maaltie Sardjoe. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat de beslissing voortvloeit uit een reeks slepende kwesties waar de RGD reeds enige tijd in verwikkeld is geraakt.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid deelt mee dat er overleg is geweest met Sardjoe. “In dit gesprek heb ik het besluit aan de directeur meegedeeld en onderbouwd. Wij zijn in goed overleg en met wederzijds respect uit elkaar gegaan," legt de minister uit.

Minister Pengel geeft aan dat hij, ondanks de goede werkrelatie die hij met de directeur heeft gehad, genoodzaakt was dit besluit te nemen. “Een aantal slepende kwesties heeft de afgelopen periode een climax bereikt. Ik heb in de afgelopen zeven maanden meerdere malen interventies moeten plegen, die geen bevredigend resultaat hebben opgeleverd.”

De bewindsman wijst op de impasse tussen de RGD-directie en de Vereniging van RGD Artsen (VRA), het RGD-stichtingsbestuur dat het vertrouwen heeft opgezegd in Sardjoe die al tien jaar leiding geeft aan de RGD, alsook aanhoudende klachten van het RGD-personeel. De RGD-directie en de VRA zijn intussen beland bij de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname, waar nog geen oplossing is gevonden voor het geschil tussen partijen.

“Er is geen zicht op verbetering van de werkverhoudingen. Voor de continuïteit van de RGD, ben ik dus genoodzaakt de leiding te vervangen”, zegt de minister. Hij geeft aan dat de directeur na overdracht van haar werkzaamheden ter beschikking is van het ministerie van Volksgezondheid. Er zal, wederom in overleg, worden nagegaan op welke manier verder invulling zal worden gegeven aan de werkrelatie, zegt Volksgezondheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May