Franse militairen houden samen met NL schietoefeningen
31 Mar 2016, 11:44
Tachtig Franse infanteristen van de 1e Compagnie van het 9e Regiment zullen van 4 tot 15 april te gast zijn bij het Nationaal Leger (NL). In deze periode zullen er diverse oefeningen en trainingen worden gehouden. Zeven Surinaamse infanteristen zullen worden getraind tot sluipschutter en zestig infanteristen zullen de combat life saver’s course volgen. De Franse infanteristen zullen zware wapens uittesten, waaronder mortieren en geleide antitankraketten. De Fransen komen met twintig eigen leger transportmiddelen.

De oefeningen zullen worden uitgevoerd te Ayoko Kazerne en OP-savanne. Het gaat hier om reguliere oefeningen in het kader van de bestaande samenwerking met de strijdkrachten van Frankrijk, gestationeerd in Frans-Guyana.
Het ministerie van Defensie benadrukt dat de oefeningen op de aangeduide militaire schietlocaties zullen plaatsvinden en niet op openbare plaatsen. De oefengebieden zijn afgebakend met waarschuwingsborden met de aanduiding militair schietterrein. Een rode vlag bij de borden zal aangeven dat er schietoefeningen in uitvoering zijn.

Als voorzorgsmaatregel worden de gebieden en omgeving verkend, voordat tot de schietoefeningen wordt overgegaan. De toegangsplaatsen tot deze gebieden zullen tijdens de oefeningen worden bewaakt. Defensie vraagt het publiek om de omgeving van de oefenlocaties zoveel mogelijk te vermijden en de plaatselijke aanwijzingen stipt op te volgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May