Suriname wint met 3-2 van Guadeloupe
29 Mar 2016, 22:26
foto
Een spelmoment uit de wedstrijd Suriname-Guadeloupe.


Suriname heeft vandaag in het André Kamperveen Stadion de returnwedstrijd in het kader van de Caribbean Cup gewonnen met 3-2 van Guadeloupe. Suriname gaat hiermee als poulewinnaar naar de volgende ronde.

Natio was dominant tijdens deze strijd. Mooi combinatiespel en goede balcirculatie voerden de boventoon. De nationale ploeg was er op gebrand om de overwinning te behalen. Geheel tegen de verwachtingen in, kwam Guadeloupe op voorsprong. Een fout in de middencirkel zorgde voor de openingstreffer. De speler Claudio Beauvue van Guadeloupe kwam goed inlopen en met een stiftbal noteerde hij 1-0.

Suriname bleef vechten en beheerst het spel verder spelen. Dit was ook de basis voor de gelijkmaker. Op aangeven van Dimitri Apai op links kreeg Stefano Rijssel de bal. Hij maakte een goede actie in de 16 meter zone en koos de linkerhoek om Suriname op gelijke hoogte te brengen: 1-1.

De nationale ploeg bleef evenals Guadeloupe zoeken naar de voorsprong. Het gelukte Guadeloupe om middels een sublieme vrije trap op de rand van de 16 meter, op voorsprong te komen. Livio Nabab gaf doelman Obrendo Huiswoud met een goed genomen vrije trap over de muur, het nakijken: 2-1. Suriname gaf weer antwoord terug. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker werd genoteerd. Andermaal was het Apai die Rijssel bediende voor het tweede doelpunt: 2-2.

Natio nam na dit doelpunt verder afstand. Dit keer was het Rijssel die de voorzet gaf aan Mitchell Kisoor die 3-2 aantekende. Dit bleek ook de eindstand te zijn. Er waren enkele hachelijke momenten voor het doel in de tweede helft aan beide kanten. Suriname durfde meer en was ook de betere ploeg. Zo kwamen Rijssel en Albert Nibte dichtbij het vierde doelpunt. Gilberto Eind moest op de doellijn op de rem trappen om de gelijkmaker te voorkomen. De tegenstander van Suriname in de volgende ronde is nog niet bekend.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May