Bousaid: Koers gaat met 5 tot 10 cent dalen bij 2e veiling
29 Mar 2016, 00:01
foto
Jim Bousaid, algemeen directeur Hakrinbank


De algemeen directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid, verwacht dat de veilingkoers van dinsdag 5 tot 10 cent lager zal uitvallen dan de gemiddelde koers van SRD 5,16 voor de US dollar. Dinsdagmorgen wordt de tweede veiling gehouden door de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

Dinsdag wordt US$ 7,5 miljoen geveild. Bij de vorige veiling was het bedrag US$ 10 miljoen. Veel ondernemers zijn buiten de boot gevallen, omdat de vraag groter was dan het aanbod. "Wij hebben toch zoveel mogelijk mensen die dringend valuta nodig hadden, kunnen helpen voor de koers van US$ 5,16," antwoordt Bousaid op een vraag van Starnieuws. Er zijn mensen die valuta hebben verkocht tegen de opkoopprijs van SRD 5,06 voor de US dollar. Hierdoor konden cliënten geholpen worden.

Ook voor deze veiling is de vraag groot. De bankdirecteur merkt op dat flankerend beleid van de regering nodig is, zoals aangegeven door de CBvS. De koers moet worden ondersteund door maatregelen. De SRD's die worden neergeteld voor de US dollars moeten volgens Bousaid niet weer in roulatie worden gebracht. Hierdoor zal de vraag naar vreemde valuta ook afnemen. De bankier benadrukt dat de wisselkoers verder omlaag gebracht en gestabiliseerd kan worden als deze ondersteund wordt door overheidsmaatregelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May