Fannel opnieuw beste taxichauffeur '1660'
28 Mar 2016, 00:01
foto
Zhané Lodik (beste dispatcher), directeur van '1660' Gilbert Purperhart en Jormandie Fannel voor de tweede keer winnaar. (Foto: René Gompers)


Jormandie ‘Man’ Fannel kan zijn tranen niet meer bedwingen. Hij is zondag uitgeroepen tot de beste ‘1660’ taxichauffeur. Zijn excellente werk is beloond met een ticket naar Spanje om een wedstrijd van Real Madrid of Barcelona bij te wonen. De beste ‘dispatcher’ is de 19-jarige Zhané Lodik. Zij mag van Suriname Taxi Centrale NV (STC1660) op vakantie naar Curaçao.

Verschillende medewerkers zijn zondag tijdens de familie- en sportdag van ‘de Gele Taxi’ bedacht voor hun inzet en uitdragen van ‘1660.’ Met de speciale dag is het tweejarige bestaan van het bedrijf gevierd. Er zijn verschillende takken van sport beoefend, lekker gegeten en gedanst. Hoogtepunt was het uitroepen van de beste ‘driver’ en ‘dispatcher’. Behalve het personeel is een piepjonge opkomende sporter bedacht met het sponsoren van zijn sporttenue en het betalen van zijn bijlessen voor een jaar. Ook aan de Stichting voor het Kind heeft ‘1660’ een donatie gedaan. Hoogtepunt is geweest het uitroepen van de beste chauffeur en persoon die in de centrale zaken dirigeert tussen klanten, het bedrijf en de taxichauffeurs.

De dag is bedoeld om het personeel dichter bij elkaar te brengen en het belang van sporten te promoten, deelt STC1660 directeur, Gilbert Purperhart, mee. Van de 325 taximannen en -vrouwen hebben 150 meegedaan, geeft hij aan. Die hebben helemaal voldaan aan de criteria die varieerden van ‘klantvriendelijkheid’, ‘nette auto’ tot ‘niet overvragen van klanten'. De winnaar is bepaald door het trekken van loten. De 52-jarige Fannel, bestuurder van taxi nummer 55, is voor de tweede keer nummer één. Hij moet elke keer een traantje wegpinken voordat hij alweer een hand moet schudden en de zoveelste brasa krijgt. Lodik wordt net zo hartelijk gefeliciteerd.

“Sinds we begonnen zijn zijn we de trendsetter,” merkt Purperhart op. “Ik hoop dat de regering inkomt om de orde in het taxiwezen te brengen want dat is er nog niet. “Ik weet niet van anderen maar bij ons hebben we orde op zaken.” Op dinsdag 29 maart, de verjaardag van het bedrijf, zal met een stoet van 200 taxi’s de binnenstad ‘geel gekleurd’ worden, kondigt Purperhart aan.

De Engelse zakenpartner, Ian Styles van KCML Investments, is ingenomen met de groei van het bedrijf, de manier waarop het personeel gestimuleerd wordt en het teruggeven aan de samenleving. Hij merkt op dat het bedrijf alleen maar groter kan worden. “Un’ ala mala e luku na fesi en winsi taki’ 2016 sa de wan bigi succes pe 1660 sa poti en futu moro tranga leki a moro dya dya taxibedrijf in her’ Sranan,” geeft hij aan in zijn beste Surinaams.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May