Woning Alkmaarweg gedeeltelijk afgebrand
27 Mar 2016, 20:07
foto


Een woning aan de Alkmaarweg (omgeving Nieuw Weergevondenweg) is vandaag gedeeltelijk afgebrand. De brandweer voorlichting deelt mee dat de melding rond om 11.43 uur binnenkwam bij de post Toekomstweg. De brandweer rukte in twee minuten uit, maar door vertragende omstandigheden kwam ze na tien minuten aan op het brandadres. Door het opgegeven adres, kwam de brandweer via een omweg aan.

De hoogbouwwoning die gedeeltelijk in steen en in hout is opgetrokken stond in lichterlaaie. De belendende panden op nr. 3, 7 en pand nr. 46 aan de Jahangierweg (achter), werden door het vuur bedreigd. De brandweer had het vuur na 40 minuten onder controle en heeft kunnen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de belendende panden. Ze hebben enige schroei- en waterschade opgelopen.

Tijdens de brand waren de moeder en haar zoon in het pand aanwezig. De zoon gaf aan dat hij boven sliep en door een knetterend geluid wakker werd. Hij zag een vlammenzee en moest via het raam naar buiten springen, terwijl zijn moeder nog beneden was. Omstanders hebben geholpen om een deel van de inboedel in veiligheid te brengen. De brandweer heeft vijf honden kunnen bevrijden. De oorzaak van deze brand is nog onbekend, zegt de brandweer.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May