Man moet kappen 4785 bonenstaken verantwoorden
26 Mar 2016, 07:32
foto


Bosua A. staat terecht, omdat hij op zonder vergunning 4785 bonenstaken heeft gekapt op een concessie. Op 15 september vorig jaar werd een pick-up vol beladen met bonenstaken staande gehouden. De verdachte beschikte niet over de nodige papieren en had ook geen vervoersbiljet. In deze zaak werd een getuige van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) gehoord door rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag.

De man verklaarde dat de verdachte eerder ook aangehouden was voor het illegaal kappen van walabapalen. De verdachte gaf toen aan dat hij wel over een vergunning beschikte. Echter kon hij deze niet aantonen en in het systeem van SBB kwam hij ook niet voor. Er is aangifte hierover gedaan bij de politie.

De getuige verklaarde dat alle bosbouwterreinen geregistreerd staan, zodat mensen niet onterecht op een perceel kunnen kappen. Bepaalde dorpen beschikken over een gemeenschapsbos, maar in deze zaak was dat ook niet het geval. De verdachte had enkele documenten aangeleverd en had het restant meegenomen op de rechtszitting. De documenten zijn vermoedelijk valselijk opgemaakt. De rechter wil meer getuigen horen in deze zaak om zo ook klaarheid te brengen over de documenten. Deze zaak zal op 14 april verder worden behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May