Verdachte komt vrij als rechter meegaat met strafeis OM
25 Mar 2016, 01:43
foto


Stephan K. blijft op vrije voeten indien rechter Marie Mettendaf het strafvoorstel van officier van justitie, Reshmi Rathipal, overneemt. Zij eiste een celstraf van 12 maanden, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De voorlopige hechtenis van de verdachte Stephan K. was al opgeschort. Op 5 september had de man een vriend van zijn ex-vrouw met een mes gestoken hebben, nadat ze een woordenwisseling gehad hadden.

Nadat de ex-vrouw op een zitting gehoord was, bleek dat de vrouw met beide mannen een relatie onderhield. Dit wisten de mannen niet van elkaar. De officier voerde aan dat de verdachte een goede proceshouding had, voor het eerst in aanraking met de politie gekomen is, consistente verklaringen heeft afgelegd en dat het niet zijn bedoeling was om de man te verwonden. Ook heeft hij spijt van zijn handeling. Als de rechter meegaat met het Openbaar Ministerie (OM), zal de verdachte op vrije voeten blijven.

De ex-vrouw verklaarde dat zij weg was van huis en na enige tijd weer terug was bij de man. Ze hebben samen drie kinderen. Zij hebben de problemen uitgepraat. De vrouw was ook enige poos met het slachtoffer. Op die bewuste avond kwam de vrouw van het werk. Ze had geen vervoer en wist dat het slachtoffer in de buurt werkte. Ze vroeg hem om een lift naar huis. Ze bleef toen met de kinderen bij haar moeder. Onderweg naar huis zag zij dat de verdachte op zijn bromfiets hen volgde. Zij zei tegen het slachtoffer om door te rijden. De verdachte haalde hen in en blokkeerde de weg. Ze moesten stoppen. De vrouw hield de verdachte voor dat ze het thuis zouden uitpraten, maar de verdachte pakte een steen en gooide die naar het slachtoffer. Ze raakten in een worsteling en de vrouw zag het slachtoffer bloeden. Ze zag een mes in de handen van Stephan K.

Mettendaf confronteerde de vrouw met haar eerder afgelegde verklaringen bij de politie. Ze had uit boosheid verklaard dat de verdachte een illegaal vuurwapen bij zich had en dat hij een agressieve persoon was. Op de rechtszitting kwam zij terug op haar verklaringen en meende deze uit boosheid gezegd te hebben om het te bezwaren voor de verdachte.

De verdachte wordt bijgestaan door advocaat Vanessa Nooitmeer. Op 14 april zal deze zaak verder behandeld worden en zal Nooitmeer pleiten voor haar cliënt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May