Vismale wil opvanghuis voor senioren en kinderen
24 Mar 2016, 22:23
foto
Louis Vismale, directeur/eigenaar van '1 voor 12' schenkt spullen aan Kinderhuis Ramoth.


Louis Vismale, directeur/eigenaar van 1 voor 12 , is van plan een opvanghuis op te zetten in het district Para voor kansarme senioren en kinderen die in moeilijke problemen verkeren. In samenwerking met diverse medestanders in binnen- en buitenland is het proces al ingezet voor de oprichting van het opvanghuis, dat Vismale over twee jaar wil openen. Hij wil over twee jaar het opvanghuis openen voor deze doelgroep.

Dit maakte Vismale bekend bij de viering van de elfde verjaardag van zijn organisatie in het Kinderhuis Ramoth aan de Henck Arronstraat. '1 voor 12' heeft in elf jaren tijd meer dan 500 senioren en kinderen moeten helpen aan een onderkomen. Vorig jaar is veel meer aandacht en tijd gestopt in het verbeteren van de leefsituatie van ouderen. Met een eigen opvanghuis denkt Vismale deze problemen zelf te zullen oplossen. Hij wil af van het langdradige systeem voor hulp vanuit bepaalde instanties, om zo per direct hulp te kunnen bieden aan mensen in nood.

"Op onze jaardag vestigen wij veelal onze aandacht aan senioren en kinderen. Ook dit jaar is dat het geval. We hebben gekozen voor kinderen van Huize Ramoth", zegt Vismale. Bijkans 100 kinderen van o.a. Kinderhuis Ramoth en kinderen uit moeilijke gezinnen uit verschillende buurten, zijn blij gemaakt. Ze kregen elk een presentje en werden vermaakt door een clown en diverse activiteiten.

Vismale blikt terug en zegt dat de organisatie veel ups en downs heeft gehad. Na jaren proberen is er nu een goede samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hij hoopt op ondersteuning vanuit het ministerie bij de realisatie van het opvanghuis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May