EFS College COVAB kan in april geen onderwijs garanderen
23 Mar 2016, 02:48
foto


Na eind maart kan EFS College Covab geen onderwijs garanderen. Het uitblijven van subsidie vanaf het tweede kwartaal in 2015 heeft een zware druk gelegd op de reserves, welke nu ook uitgeput zijn, zegt de instelling. Vorig jaar heeft het EFS College COVAB over het 1e en 2e kwartaal subsidiegelden ontvangen. Toezeggingen van het ministerie van Volksgezondheid hebben niet geleid tot de overmakingen.

In het 2e deel van het vorig jaar was de directie genoodzaakt om een bezuinigingsplan uit te werken en in te voeren. Over het eerste kwartaal van 2016 is er nog steeds geen subsidie ontvangen. Het instituut voor verplegend personeel telt ruim 900 studenten, 100 vast personeel en meer dan 150 part time docenten.
Momenteel is de organisatie in een dusdanige precaire liquiditeitspositie beland dat onder andere met leveranciers afspraken worden gemaakt voor uitstelbetalingen. De salarissen van het vaste personeel en honoraria van parttime docenten kunnen over de maand maart 2015 nog net betaald worden. Echter, kan EFS College COVAB de salarissen vanaf april 2016 niet garanderen.
Het directe gevolg van het uitblijven van de subsidie is dat personeel, leveranciers en parttime docenten genoodzaakt zullen zijn de bedrijfsvoering te minimaliseren of stil te leggen.

Het bestuur, directie en management zijn vanaf 2015 structureel in gesprek geweest met de bond van personeel COVAB, de stafleden en het overige personeel om hen de zich ontwikkelende situatie voor te houden. Het EFS College COVAB ziet graag dat de overheid op zeer kort termijn haar financiële verplichtingen voldoet, zodat het voortzetten van de opleidingen niet in gevaar komt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May