Bhaitak Gana Warriors geven geslaagde show in New York
21 Mar 2016, 14:56
foto
Tijdens het optreden van de Bhaitak Gana Warriors was er ook 'londa ke naach'.


Rayen Kalpoe en zijn Bhaitak Gana Warriors hebben afgelopen zaterdag, als voorloper op het Holi-feest, een wervelende show weggegeven in Queens, New York.
Compleet met londa ke naach, Radjen Ghiraw, en andere dansers bracht Kalpoe samen met Mala Samaroo een reeks van traditionele en Surinaamse Chutney songs ten gehore.

Master drummer Moenna Sital, Madan Toelsi en Sudesh Hira zorgden voor een opzwepende en bijna perfecte percussie backing. Ook The Caribbean Vibezz onder leiding van Dienish Gangadin was belast met de begeleiding.

De Bhaitak Gana Warriors zijn op tournee in de VS en hebben voornamelijk optredens in Florida, New Jersey en New York. Volgens Kalpoe is de toer mogelijk gemaakt door Jayadevi Arts Inc. in Florida. Deze culturele organisatie zet zich in voor het behoud van het Indo-Caribische erfgoed.

Het pre-Phagwah optreden van de Bhaitak Gana Warriors in Queens werd ook mogelijk gemaakt door organisator Manoj Kanglie. Na meer dan twaalf optredens keren de Warriors op 27 maart terug naar Suriname.

Wim d'Agrella
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May