Cevihas-directeur Boetoe slaat terug: Die man liegt
20 Mar 2016, 00:01
foto
Raadslid Caroline Heilbron en Cevihas-directeur Derryl Boetoe in Miami bij de Bank of America.


“Die man liegt. A man no ab neks fu taki en dan zegt hij dingen om mij in een kwaad daglicht te stellen.” Directeur Derryl Boetoe van Cevihas reageert zeer ontstemd op de uitspraak van de president-commissaris van de raad bij het bedrijf, dat hij zonder toestemming uitlandig is.

Raadslid Caroline Heilbron die samen met Boetoe in Miami is, sluit zich aan bij de directeur en vindt dat de president-commissaris spijkers op laag water zoekt. “Dit is niet correct. Het is niet goed voor de bedrijfsvoering.” Boetoe en Heilbron zijn samen met de voormalige Cevihas-directeur Benz Abbas in Miami om de tekeningsbevoegdheid van een rekening van het bedrijf bij de Bank of America, in orde te maken. Tot donderdag had Abbas de tekeningsbevoegdheid voor de rekening op de Amerikaanse bank. Die bevoegdheid is nu overgedragen aan de huidige directeur, Boetoe.

President-commissaris Perdiepkoemar Khedoe heeft eerder aan Starnieuws gezegd dat Boetoe zonder toestemming van de aandeelhouders is vertrokken en het bedrijf zonder leiding heeft achtergelaten. In een normale situatie neemt volgens Khedoe de president-commissaris waar bij afwezigheid van de directeur. Boetoe zegt vanuit Miami aan Starnieuws dat zijn vertrek binnen de raadsvergadering van maandag is besproken. De raadsleden zouden zelfs hebben gestemd. Khedoe zegt desgevraagd dat hij en een ander raadslid na de vergadering zijn vertrokken. Wat er in zijn afwezigheid is gebeurd, weet hij niet. “We hebben er wel over gesproken, maar geen dag, datum en tijd.” Ofschoon Boetoe hard is in zijn reactie en zegt dat Khedoe liegt en zoekt naar macht, spreekt de president-commissaris over miscommunicatie. “Maar hij heeft mij niet gemeld. En zegt dat hij mij is vergeten, dan moet hij absoluut de aandeelhouder op de hoogte stellen van zijn vertrek.” Cevihas is een parastataal bedrijf en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij vertegenwoordigt de aandeelhouder. Khedoe vindt in elk geval dat er genoeg onderzoekswerk voor hem ligt bij het bedrijf.

Boetoe stelt dat hij het bedrijf niet zonder leiding heeft gelaten. Hij zou een managementteam hebben samengesteld vanaf zijn aantreden, nu drie maanden geleden. Dat team is verantwoordelijk voor de leiding als ik er niet ben, legt hij uit. Hij zou zelfs een circulaire daarover hebben rondgestuurd. “Dat is flauwekul,” uit Khedoe zich. “Laat hij de statuten van Cevihas goed gaan lezen. Daarin staat duidelijk dat als de directeur voor dienstverband weg is, de president-commissaris dan waarneemt.” Hij zegt dat hij niet op de persoonlijke toer is en absoluut niet op zoek is naar macht. “Maar zaken moeten volgens de juiste procedures plaatsvinden.” Voor Boetoe en Heilbron is het laatste in deze kwestie nog niet gezegd. Ze zijn maandag weer in Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May