ISDB, Mardi Holding en LVV houden business-sessie
20 Mar 2016, 09:02
foto
Anas Nasarudin, de group CEO van Mardi Holding uit Maleisië tijdens de presentatie. (Foto: LVV)


De Islamic Development Bank (ISDB), Mardi Holding en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben samen een business-sessie gehouden voor ondernemers. De delegatie van technische deskundigen en ondernemers uit Maleisië zijn geïnteresseerd om te investeren via een joint-venture met Surinaamse bedrijven in onder andere de agrarische sector.

Ruim vijftig ondernemers uit de de sectoren rijst, pluimvee, kassenteelt en vleesverwerkers, hebben deelgenomen aan de sessie. Door deze presentatie kan de private sector kennis nemen van de mogelijkheden die Mardi Holding te bieden heeft. Anas Nasarudin, de group CEO van Mardi Holding geeft aan dat in verschillende landen zoals: Syrië, Nigeria, Uganda, Zimbabwe en nu in Suriname, activiteiten ontplooid worden. Hij ziet dit als een nieuw avontuur. Het project is gepland voor drie jaren. Nasarudin geeft aan dat de potentie aanwezig is, op het gebied van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Minister Soeresh Algoe geeft aan dat hij tevreden is met de opkomst. Hij is blij dat ondernemers op zo een manier kunnen participeren aan een internationale business meeting. Algoe geeft aan dat zijn departement werkt met het principe 'van mond naar grond'; wat is de vraag? en wat wil men? Op basis hiervan wordt er geproduceerd.

Ook enkele leden van de vaste commissie van het ministerie van LVV in De Nationale Assemblee hebben deze sessie gewoond. Amzad Abdoel, voorzitter van de vaste commissie, zegt dat het een belangrijk proces is om op deze manier samenwerkingsovereenkomsten te sluiten. Hij ziet Suriname na drie jaar met meer kansen en momenten van samenwerking. Vooral de jonge ondernemers moeten volgens Abdoel deze mogelijkheden niet voorbij laten gaan, maar goed te bekijken hoe de investering van ISDB tot stand komt. De technische ondersteuning van zulke grote bedrijven, die hun kennis en vaardigheden ter beschikking stellen, dienen te worden aangegrepen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May