Santokhi: President moet in DNA verantwoording afleggen
18 Mar 2016, 02:54
foto
VHP-fractieleider Chan Santokhi


VHP-fractieleider Chan Santokhi vindt dat de regering in De Nationale Assemblee (DNA) verantwoording moet afleggen. Er is een spoedvergadering aangevraagd over de precaire economische situatie. Santokhi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat vandaag aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd zal worden om zo snel mogelijk de gevraagde spoedvergadering uit te schrijven.

Santokhi vindt dat de president niet via een persconferentie verantwoording kan afleggen, terwijl dat plaats moet vinden in De Nationale Assemblee. De gezamenlijke oppositie heeft een vergadering aangevraagd om de door de regering voorgestane oplossingen voor de huidige crisis in het land, die doorwerkt naar alle sectoren in de samenleving, te bespreken.

De Nationale Assemblee houdt vandaag een huishoudelijke vergadering. "Dan zullen wij de voorzitter vragen wanneer de aangevraagde vergadering gehouden zal worden," stelt Santokhi. De president heeft op een persconferentie enkele maatregelen aangekondigd in de belastingsfeer. Verder zullen minder draagkrachtigen tegemoet gekomen worden. Ook het aantal goederen van het basispakket wordt van veertig naar zestig opgetrokken. Het gaat om importvrije goederen. De douanekoers wordt bevroren, waardoor bij de valutaveiling de goederen niet de lucht in gaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May