BvL misnoegd over bejegening onderwijs door regering
18 Mar 2016, 00:01
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, tijdens een persconferentie. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) is niet te spreken over de bejegening van het onderwijs door de regering. Daarom zullen de leraren uit protest de middelbare scholen om 11.00 uur verlaten. Dit besluit is genomen tijdens een algemene ledenvergadering donderdag. Wilgo Valies legt uit dat de leraren ondergewaardeerd zijn. Er wordt twee jaar gesproken over de herwaardering. Verwacht werd dat president Desi Bouterse met een oplossing zou komen, maar er is helemaal niet meer gesproken over de brief van de BvL, waar het eigenlijk om ging.

"Wij protesteren ook tegen het feit dat de president had aangegeven na het eerste gesprek dat hij zou werken aan een oplossing, maar bij het tweede gesprek heeft de president met geen woord daarover gerept. En dat heeft ons natuurlijk verrast. Wij hadden dat niet verwacht," deelt Valies mee. Dit is aan de orde gesteld tijdens de vergadering. De president heeft na het protest van BvL aangegeven dat er nog geen antwoord is op de brief. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën moest weg.

De BvL vindt dat het op deze manier niet verder kan gaan. De president heeft toegezegd dat wanneer de minister terug is, er een gesprek zal worden gearrangeerd volgende week. Tot de Paasvakantie dinsdag wordt er tot 11 uur gewerkt. Valies vindt dat onderwijs centraal staat en dat er dringend verandering moet komen. "Bij ons gaat het om het onderwijs. Leraren zijn gedemotiveerd en dit kan leiden tot frustraties. De leraren voelen zich de afgelopen twee jaren gepakt. De overheid gaat er aan voorbij alsof er niks aan de hand is. Dit kunnen wij niet accepteren. Wij gaan strijd leveren hierover," benadrukt Valies.

De president heeft op een persconferentie gisteren aangegeven dat gekeken is naar de noden van de gehele samenleving. Er is op dit moment geen ruimte voor de regering om naar individuele groepen te kijken. Een loonronde is uitgesloten onder deze omstandigheden. Bouterse gaf aan dat de vakbeweging zich zal buigen over de voorstellen die gedaan zijn door de regering. De maatregelen gaan per 1 mei in.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May