Veroordeling en vrijspraak in verduisteringszaak SOL-loten
18 Mar 2016, 08:27
foto


Amitkoemar K. is door rechter Sieglien Wijnhard op de rechtszitting van donderdag veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar. Hij is vrijgesproken van valsheid in geschrifte. De medeverdachte Pradeepnarain R. is vrijgesproken van de algehele tenlastelegging. Volgens de kantonrechter heeft hij zich niet schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en aan oplichting.

Amitkoemar K. heeft zich schuldig gemaakt aan gekwalificeerde verduistering van loten van SOL. Op 18 mei 2014 had de SOL een voertuig, Ford Ranger, verloot. Klanten van dit bedrijf mochten de loten die zij bij het tanken kregen, invullen. Amitkoemar K. was belast met de distributie van deze loten. Hij zou een groot deel van de loten hebben afgestaan aan Pradeepnarain R. Hij plaatste de loten op naam van zijn vrouw. De handtekening van de vrouw werd gescand en op de loten geplaatst. Echter, de vrouw die het voertuig won, wist niets van de fraude af. Zij had originele loten ingevuld en gedeponeerd.

Na de trekking controleerde SOL het winnende lot. Al gauw bleek iets niet te kloppen. Het lot was een gescande versie. De vrouw had daarnaast veel loten op haar naam. De politie werd toen ingeschakeld. Het onderzoek leidde naar Amitkoemar K. Het voertuig was nog niet afgestaan en het winnende lot werd niet bindend verklaard

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May