Sapoen: Wijze kritiek DNA-leden Zambia-reis gênant
17 Mar 2016, 17:08
foto
Assembleelid Raymond Sapoen


"Onnodig, onsmakelijk en onvolwassen en zeker gênant naar de delegatieleden toe. Zo typeer ik de wijze waarop Assembleeleden de afgelopen dagen in het openbaar de dienstreis van collega-parlementariërs naar Lusaka, Zambia, op de korrel hebben genomen. Dit heeft beslist geen goed gedaan aan het gezag en het vertrouwen dat het hoogste college van de Staat behoort uit te stralen," vindt Assembleelid Raymond Sapoen.

Het Assembleelid vindt dat niet vergeten mag worden dat de noodzaak van de deelname en de samenstelling van de delegatie het resultaat is geweest van een parlementair besluit waarachter zowel coalitie als oppositie stonden. Suriname is trouwens volwaardig lid van de Inter Parlementaire Unie, benadrukt Sapoen. "Ik juich de kritische houding van de samenleving toe wanneer het gaat om het rendement van dienstreizen van regeringsautoriteiten en zeker tegen de achtergrond van de huidige sociaal economische situatie. Deze afweging wordt ook in huishoudelijk verband in het parlement aan de orde gesteld. Maar als land dienen wij ervoor te waken dat wij ons internationaal in een isolement manoeuvreren," stelt Sapoen.

De les die geleerd moet worden volgens het Assembleelid is dat het parlement nu kritischer dan ooit het belang en de financiële consequenties van dienstreizen zal beoordelen en bij deelname de minimale bezetting in acht zal moeten nemen. Dit zal overigens ook moeten gelden voor regeringsdelegaties. Wanneer een Assembleedelegaties het land moeten vertegenwoordigen, moet dat door de gehele volksvertegenwoordiging ondersteund worden. Er mag volgens Sapoen geen ruimte openlaten worden voor partijpolitieke beïnvloeding of stemmingmakerij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May