Bee: Betere afwegingen bij buitenlandse reizen
16 Mar 2016, 10:48
foto
Assembleelid Marinus Bee


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vindt dat het uiteindelijk de coalitie is die bepaalt of een buitenlandse reis al dan niet wordt ondernomen. "Nu probeert iedereen de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven over deelname aan de vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU). De coalitie had ook kunnen besluiten om gezien de precaire economische situatie voorlopig geen buitenlandse reizen te ondernemen," zegt Bee om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

NDP-fractieleider André Misiekaba merkt op dat Bee een van de personen was die pleitte voor een grotere delegatie naar de IPU-conferentie. Bee zegt hierop dat er veel onderdelen zijn op de vergadering die van belang zijn. Daarom heeft tijdens de discussie ruim een maand geleden in de huishoudelijke vergadering gezegd dat een vijf leden tellende delegatie niet te veel is.

"Ik vind het kinderachtig dat mensen nu een schuldige willen zoeken voor de participatie aan een vergadering in het buitenland. Het parlement neemt een beslissing en het is de coalitie die de richting bepaalt of er geparticipeerd wordt of niet. Ik ben niet in de leiding van De Nationale Assemblee en ben ook geen IPU-vertegenwoordiger," stelt Bee. Hij wijst er op dat van de vijf plaatsen drie zijn ingevuld door de NDP.

Het Assembleelid vindt dat eigenlijk toegegeven moet worden dat het college een fout heeft gemaakt. In de crisissituatie waarin het land verkeert, moet het goede voorbeeld worden gegeven. Besloten had moeten worden om toch af te zien van participatie aan de vergadering. Veel mensen kunnen hun hoofd niet meer boven water houden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May