Getuigen gehoord in zaak Danny Koempai
16 Mar 2016, 01:33
foto


Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft getuigen gehoord in de zaak waar Danny Koempai terechtstaat. Hij wordt verdacht van verkrachting en beroving. Hij was betrokken bij de zaak van de artiest D.S. in juni 2012. De medeverdachten zijn reeds veroordeeld, maar Koempai was in juni 2012 ontvlucht uit het politiebureau Geyersvlijt. Kort geleden is hij wederom aangehouden. De verdachte ontkent zich schuldig gemaakt te hebben aan de feiten.

De agenten die gehoord zijn, verklaarden dat de verdachte door het slachtoffer uit een fotocollage herkend werd. De verdachte had geweigerd om het proces-verbaal te tekenen. Volgens de medeverdachte Gordon P., heeft Koempai het slachtoffer ook verkracht. Het gezicht van die verkrachter was met een T-shirt afgedekt, maar de lengte en lichaamsbouw komen volgens het slachtoffer wel overeen met die van Koempai.

Uit de telefoongesprekken van deze verdachte blijkt dat hij meerdere malen gebeld heeft naar Gordon P. Drie dagen achter elkaar totdat ze overgingen tot het feit. Steeds is er ruim 32 tot 35 keren gebeld en tot heel laat in de avond. De mastgegevens hebben ook aangegeven hoe de verdachte zich heeft verplaatst. Een deel van de gestolen goederen zijn thuis bij de verdachte aangetroffen.
Koempai verklaarde dat hij de goederen in pand had genomen van de medeverdachte, omdat deze hem moest betalen. De rechter vroeg aan hem hoe hij voor de beroving dan aan die spullen was gekomen, omdat de telefoongesprekken tot dat moment gevoerd werden. De verdachte beweerde dat de gesprekken over het te betalen geld en de in pand genomen spullen ging.

Bij het parket had Koempai verklaard dat hij een kamer in de buurt van het slachtoffer had gehuurd. Hij was samen met Gordon P. naar de woning geweest. Hij had de shutters verwijderd, nam de sieraden en ging weg. Hij zou het slachtoffer niet verkracht hebben, omdat hij zijn vrouw heeft en gehoord had dat het slachtoffer aan een ziekte leed.
Koempai had aangegeven dat hij mishandeld was door politiemannen. Hij gaf aan dat hij bloed spuugde. Hij moest toen op een tissue spugen en niets van zijn verhaal klopte. Op de zitting van 25 april wil de rechter nog drie getuigen horen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May