Delegatie DNA onder leiding van Bouva naar Zambia
14 Mar 2016, 00:01
foto
Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee.


Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Melvin Bouva, is aan het hoofd van een delegatie zondag richting Lusaka, Zambia, vertrokken. De Assembleeleden zullen de 134e algemene vergadering van de de Interparlementaire Unie (IPU) bijwonen. Bouva bevestigt tegenover Starnieuws dat Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons intussen onderweg is naar Suriname. Zij komt vervroegd terug. Simons is in het bestuur van ParlAmericas en woonde een vergadering bij in Ottawa, Canada.

Met Bouva zijn meegereisd Rossellie Cotino (NDP) en Dinotha Vorswijk (ABOP). Zij zullen een jongerenconferentie bijwonen, voorafgaand aan de algemene vergadering van de IPU. Later deze week reizen ook Asiskumar Gajadien (VHP) en Carl Breeveld (DOE) af naar de Lusaka. De algemene vergadering wordt van 19 tot 23 maart gehouden. Er is ook een bijeenkomst voor griffiers waar Suriname aan meedoet.

Het gaat om een vrij dure reis naar Lusaka. De tickets per persoon kosten al meer dan US$ 5500. Bouva zegt dat het belangrijk is dat Suriname participeert in de vergaderingen. "Het is in het belang van de versterking van relatie parlement en democratie," merkt de vicevoorzitter op. Hij deelt mee dat er constant afstemming was met de Assembleevoorzitter. Nadat zij terug is en overleg heeft gevoerd met de regering komt er volgens Bouva een openbare vergadering waarin de regering zal ingaan op de beleidsvraagstukken rond de valuta-veiling en de financieel-economische situatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May