PAHO zegt steun toe voor bedrijfsgezondheidszorg
13 Mar 2016, 20:13
foto
De nieuwe PAHO-vertegenwoordiger Yitades Gebre op bezoek bij de minister van Arbeid, Soewarto Moestadja. (Foto: afdeling Voorlichting)


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid had een aftastende bespreking met de nieuwe vertegenwoordiger van de Pan American Health Organization (PAHO) in Suriname, Yitades Gebre, ter versterking van de bedrijfsgezondheidszorg en veiligheid op de werkvloer. De bewindsman ziet een gezonde beroepsbevolking als voornaamste voorwaarde in de ontwikkeling van Suriname.

Een basisvoorwaarde voor de economische ontwikkeling is volgens de minister een goede gezondheid en vitaliteit van de beroepsbevolking, waardoor de inzetbaarheid van werkenden vergroot kan worden. Hij vindt dat dit pas mogelijk zal zijn als de Arbeidsinspectie eerst gezond wordt gemaakt. Deze dienst die onder andere dient toe te zien op de gezondheid en veiligheid van de werkende mens op de werkvloer, functioneert onvoldoende. Daarom geniet revisie van de Arbeidsinspectie op dit moment de hoogste prioriteit bij de minister, zegt de afdeling Voorlichting in een persbericht.

De PAHO-vertegenwoordiger heeft zich bereid verklaard om technische assistentie te verlenen aan het ministerie op het gebied van bedrijfsgezondheidszorg en veiligheid op de werkplek. Afgesproken is dat spoedig deskundigen van het ministerie en PAHO in overleg zullen treden om samenwerkingspunten te identificeren en specifieke programma’s te ontwikkelen. De essentiële missie van de PAHO is het verbeteren van de gezondheid van de volkeren in onder andere landen van de regio. De overheid werkt nauw samen met de PAHO aan het versterken van de gezondheidszorg. De verantwoordelijkheid van het ministerie van Arbeid in dit verband is in het bijzonder gericht op arbeid gerelateerde gezondheidsproblemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May