PAHO/WHO en Suriname zetten samenwerking voort
11 Mar 2016, 18:39
foto
Minister van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising.


De nieuwe PAHO/WHO vertegenwoordiger in Suriname, Yitades Gebre, heeft gisteren zijn geloofsbrieven overhandigd aan de minister van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising. Badrising zei bij deze gelegenheid er trots op te zijn dat Suriname het eerste land is in de regio, dat de Health in All Policies (HiAP) strategie van de PAHO/WHO uitvoert.

Badrising gaf bij de plechtigheid aan dankbaar te zijn voor de goede samenwerking met Guillermo Troya, voormalige PAHO/WHO vertegenwoordiger in Suriname, in het bijzonder in het kader van de implementatie van de HiAP strategie. Ook Gebre mag rekenen op de ondersteuning van het ministerie van Buza, benadrukte zij.

Een goede gezondheidszorg vormt een belangrijk onderdeel van het beleid van de regering, mede tegen de achtergrond dat de mens centraal staat in de ontwikkeling van het land. Badrising vroeg aandacht voor de niet-overdraagbare aandoeningen (Non-Communicable Diseases, NCD’s) die niet alleen in Suriname een probleem vormen, maar ook in de rest van de Caraïbische regio.

Gebre zegt dat de PAHO-vertegenwoordiging in Suriname aanwezig is om ondersteuning te verlenen aan de uitvoering van het beleid van de Surinaamse regering van Suriname op het gebied van de gezondheidszorg. Verwijzend naar onder andere de Country Cooperation Strategy (CCS) die in 2016 verloopt, zei hij dat hij zich tijdens zijn zittingsperiode in het bijzonder zal inzetten voor de implementatie van de HiAP strategie en het bevorderen van de toegang tot de gezondheidszorg voor een ieder, meldt Buza-voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May