Breaking news: Eerste valutaveiling op 22 maart
11 Mar 2016, 14:47
foto


De eerste valutaveiling zal worden gehouden op 22 maart. De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, had de valutaveiling eerder aangekondigd, maar de regering en De Nationale Assemblee vroegen om meer ruimte.

Afgelopen dagen is er intensief overleg geweest tussen CBvS en leden van de regering, onder leiding van president Desi Bouterse. Ook enkele coalitietoppers maakten hier deel van uit. Na diepgaande discussies is besloten om de eerste valutaveiling op 22 maart te houden.

De Nationale Assemblee zou op 3 maart vragen stellen over het beleid aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De bewindsman bleek kort voor de openbare vergadering uitlandig te zijn voor dringende zaken, deelde vicepresident Ashwin Adhin mee. De oppositie heeft een interpellatievoorstel ingediend over de valutaveiling.

NDP-fractieleider André Misiekaba vroeg de regering om de valutaveilingen aan te houden. Er is eerst duidelijkheid nodig vanuit de regering over beleidskwesties. De duidelijkheid is nog niet verstrekt in De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May