Bond van Leraren voert vrijdag protestactie
09 Mar 2016, 14:48
foto
Leden van de BvL na de vergadering woensdag. Zij gaan vrijdag in protestactie. De leraren willen een loonaanpassing en betere onderwijsfaciliteiten. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) zal vrijdag in protestactie gaan. De algemene ledenvergadering vindt dat de regering de leraren heeft gepakt. De BvL zegt het liefst door overleg tot een oplossing te komen. Maar onder de huidige situatie kan zo niet doorgegaan worden. "Wij gaan protesteren tegen de wijze waarop de overheid omgaat met werkers. Wij gaan protesteren tegen het beleid dat wordt gevoerd, dat zorg draagt voor meer instabiliteit," zegt bondsvoorzitter Wilgo Valies na afloop van de ledenvergadering, vanmiddag.

De leraren vinden dat het onderwijs in een gevarenzone wordt gebracht. Het onderwijs moet op een andere manier bejegend worden. Valies vindt dat als leraren op deze manier worden bejegend, is het erger gesteld met het onderwijs. Al jaren worden de leraren aan het lijntje gehouden. Elke keer wordt er gezegd dat er geen geld is. "Wij kunnen niet blijven toekijken en zien dat de instabiliteit alleen maar groter en groter wordt," stelt Valies. De scholieren worden donderdag op de hoogte gesteld waarom de BvL in actie gaat.

Valies wijst er op dat in 2011 de laatste aanpassing van het loon is geweest. "Wij zijn vijf jaar verder en de koopkracht is met vijftig procent of meer achteruit gegaan. Wij merken met z'n allen dat de situatie steeds erger wordt. De koersen gaan omhoog," concludeert Valies. Hij zegt dat het een groot probleem is geworden om het hoofd boven water te houden. Er komt geen verbetering in de situatie, waardoor de leraren bijzonder ontstemd zijn. De regering had beloofd dat er verandering zou komen in de situatie, maar dit is niet gebeurd.

Na het protest van vrijdag krijgt de regering een brief. Hierin zal uitgelegd worden wat de BvL verwacht van de regering. Over de situatie van het onderwijs, stelt de BvL dat er niet genoeg leermiddelen en faciliteiten zijn. Op die manier gaat de kwaliteit van het onderwijs achteruit. Leraren zijn gedemotiveerd over de situatie en ook de omstandigheden waaronder er gewerkt wordt. Er wordt volgens de leraren onvoldoende geïnvesteerd in het onderwijs.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May