NH begonnen met distributie brandstof binnenland
09 Mar 2016, 02:48
foto
Trucks met brandstof op weg naar het dorpen in het binnenland. (Foto: NH)


Deze hele week krijgen dorpen in het binnenland brandstof van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). De dorpen hadden geruime tijd geen brandstof, waardoor zij geen elektriciteit hadden. NH zegt het recht van burgers op ontwikkeling en de rol die energie daarbij vervult, te erkennen.

De dorpen die als eerst voorzien worden zijn: Powakka, Redi Doti, Casipora, Carolina, Phedra, Rama, Pokigron, Pikin Troeli, Wit Santi, Bigi Poika en Pikin Saron. Er is de afgelopen dagen hard gewerkt en naar oplossingsmodellen gezocht om de bewoners in deze gebieden te voorzien van brandstof. De gebieden te Boven Suriname worden daarna voorzien van brandstof.

Het ministerie betreurt het dat diverse dorpen het enige tijd zonder energie hebben moeten doen. Op regeringsniveau zal naar mogelijkheden worden gezocht om over te gaan tot een structurele oplossing van het energievraagstuk in gebieden waar de afhankelijkheid van brandstof groot is.

Het ministerie van NH denkt hierbij aan plannen om de electriciteitsvoorziening middels gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals mini hydro’s en zonne-energie, uit te voeren voor de dorpen in het binnenland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May