SPA: Strijd vrouwen is primair politiek gevecht
08 Mar 2016, 12:14
foto


Meer dan voorheen moet de Dag van de vrouw worden gezien in het teken van Sisterhood om de strijd tegen onrecht en de-humanisering van de samenleving aan te vechten. De strijd van vrouwen is op de eerste plaats een politieke strijd gericht op het opheffen van de ongelijke machtsverhoudingen in de samenleving, zegt de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) in een verklaring.

“Vrouwen moeten elkaar blijvend ondersteunen en versterken in de strijd voor gendergelijkheid en rechtvaardigheid.” Het thema Sisterhood dat de Verenigde Naties dit jaar als thema voor de Internationale Vrouwendag heeft gekozen, heeft volgens de SPA in de geschiedenis van de vrouw wereldwijd bewezen telkens weer een effectief wapen te zijn voor solidariteit en eensgezind optreden tegen bad governance . “Met politici in de samenleving die vinden dat zij boven de wet staan en hun macht misbruiken om de samenleving te knechten in haar ontwikkeling en vooruitgang, zal voor eens en altijd moeten worden afgerekend.”

Volgens de arbeiderspartij zijn vrouwen op dit moment een sociaal vergeten groep in de Surinaamse samenleving. “Feit is dat vrouwen in de afgelopen vijf jaar armer zijn geworden en met 40 tot 50% zijn achteruitgegaan in hun inkomen.” Voor de SPA is het duidelijk dat de regering het heeft opgegeven en het volk minacht. “Anderzijds heeft het volk ook geen vertrouwen meer in de president en zijn regering en dringt aan op een verandering.”

De vrouwenafdeling van de SPA roept de regering op haar mandaat terug te geven aan het volk “omdat duidelijk is dat zij niet in staat is om het volk te verheffen naar een hoger niveau en te werken aan haar vooruitgang, welzijn en welvaart.” De SPA-vrouwen zien het als hun morele plicht alle Surinaamse vrouwen op 8 maart op te roepen om de handen ineen te slaan om gezamenlijk de politieke strijd aan te binden tegen de vernietigende krachten in de samenleving. Immers “een regering die een volk verarmt en niet respecteert, heeft het recht niet deze te leiden en te sturen.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May