Miranda: In brand omgekomen kindje was zondag jarig
08 Mar 2016, 00:33
foto
Districtscommissaris Jerry Miranda en verschillende autoriteiten op het brandadres.


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda vindt het hartverscheurend dat doden te betreuren zijn bij de brand in Albina, maandag. "Het kind dat omgekomen is in de brand was zondag een jaar oud. Het is een drama. De mensen konden het pand niet uit. Omstanders hebben hen tevergeefs om hulp horen roepen," vertelt de dc aan Starnieuws.

Miranda heeft duidelijke afspraken gemaakt met de politie en andere diensten in het district wat er gedaan moet worden bij calamiteiten van zo een grote omvang. Hij was officieel niet op de hoogte gesteld van de brand door de politie. Uit informele bronnen kwam de dc erachter dat er een felle brand woedde in twee panden aan de Gouverneurstraat. De dc zegt dat zaken goed zijn besproken en er zal een verder protocol worden afgesproken. Het ging om een enorme calamiteit waarbij ook hulp van de Fransen is gevraagd.

De Franse brandweer heeft ook geholpen bij de blussing. De brandweer Albina heeft ook assistentie gekregen van de post te Tamanredjo. De politie heeft gerapporteerd dat drie verkoolde lichamen zijn aangetroffen. Volgens de familie waren er behalve de baby en een oma, nog twee mannen in het pand. De dc zegt dat het onderzoek nog gaande is. Ook wordt nagetrokken hoeveel mensen naar St. Laurent zijn vervoerd voor behandeling.

In de ochtend zal de dc ook een gesprek hebben met nabestaanden en andere betrokkenen. Nagegaan zal worden hoe er verder hulp geboden kan worden. De panden waren zwaar beveiligd, waardoor het niet mogelijk was om hulp te bieden. Deze zaken zullen ook besproken worden nadat de rust weer teruggekeerd is. De dc is de Fransen, brandweer Tamanredjo en anderen die hulp geboden hebben, dankbaar. De politie is nog bezig met onderzoek naar de brand.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May