Drie jaar geëist tegen verdachte voor vuurwapen diefstal
08 Mar 2016, 01:48
foto


Tegen Edgar L. heeft officier van justitie, Nirmala Maikoe, een celstraf van drie jaar geëist. De verdachte had op 2 augustus van het afgelopen jaar het dienstwapen met munitie van zijn stiefvader gestolen. Tijdens zijn aanhouding heeft de verdachte zich verzet tegen de wetsdienaren en maakte hij gebruik van het vuurwapen. De politiemannen liepen letsels op.

De verdachte ontkent het wapen gestolen te hebben. Eerst verklaarde hij dat hij dit op straat van een man had gekregen. Daarna beweerde hij dat zijn stiefvader het wapen aan hem in bruikleen had gegeven. De stiefvader verklaarde dat hij thuis kwam van het werk en legde zijn dienstwapen in zijn slaapkamer. Zijn zoon en dochter waren ook thuis met hem. De stiefzoon kwam toen daar. De stiefvader ging naar toilet. Toen hij terugkwam was de verdachte al weg. Zijn kinderen vertelden hem dat hij in de slaapkamer was geweest. De stiefvader merkte op dat zijn vuurwapen weg was en hij schakelde de politie in.

Bij de verdachte werd er een hoeveelheid drugs aangetroffen bij zijn aanhouding. Hij merkte op dat hij gebruiker is van het spul. Ook hij had letsels opgelopen. De officier voerde aan dat het een kwalijke zaak is dat de verdachte niet geschroomd heeft om het vuurwapen te gebruiken tegen de wetsdienaren. Zij benadrukte dat het anders had kunnen aflopen. Op 21 maart zal raadsman Hemradj Matawli pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May