Kledingtoelage 's Lands Hospitaal uitbetaald
07 Mar 2016, 17:12
foto
Vakbondsleider Imro Edam van 's Lands Hospitaal. (Foto: René Gompers)


Imro Edam, bondsvoorzitter van 's Lands Hospitaal is opgelucht. De kleding- en prestatietoelage, waarvoor er actie is gevoerd, zijn uiteindelijk uitbetaald. De 'deadline' was gesteld op 12.00 uur vanmiddag. Als de gelden niet uitbetaald waren, zou er wederom actie gevoerd worden.

Werknemers konden vanaf 13.00 uur vanmiddag het geld opnemen, deelt Edam mee. "Werknemers die bij de DSB Bank en Hakrinbank zijn aangesloten kunnen al pinnen," licht de bondsvoorzitter toe. "Het gaat nog even duren voordat de andere banken zover zijn. Laat mij eerlijk zijn. Het gaat om een deel van de prestatietoelage en de volledige kledingtoelage."

Edam kijkt uit naar eind van de maand. Dan wordt de rest van de prestatietoelage uitbetaald. Hij rekent erop dat er niet opnieuw acties hoeven te komen om dat gedaan te krijgen. Het standpunt van de bond om het managementteam en directeur Bernhard Abia te vervangen, blijft recht overeind. Edam is blij met de stap die minister Patrick Pengel van Volksgezondheid genomen heeft om alle ziekenhuizen door te lichten.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May