Minister Juspol wil technische missie sturen naar Brazilië
06 Mar 2016, 12:24
foto


Brazilië en Suriname hebben met elkaar van gedachten gewisseld over een bilaterale politiesamenwerking. Minister Jennifer van Dijk-Silos en de Braziliaanse minister van Buitenlandse, Mauro Vieira, hebben afgelopen week een onderhoud met elkaar gehad. Hierbij was ook aanwezig korpschef Agnes Daniel.

De samenwerking zal toegespitst zijn op diverse thema’s waaronder: Cyber crime, forensische opsporing, verkeer en opleidingen. Minister Van Dijk-Silos gaf te kennen de wens te hebben om een technische missie af te vaardigen naar Brazilië om zich te oriënteren op het model Secured Prisons. Zij ziet graag ondersteuning van de Braziliaanse overheid bij de opzet van een soortgelijke faciliteit in Suriname. De technische missie kan zich ook oriënteren in de inrichting en beheersaspecten van deze faciliteit.

Er is ook gesproken over het beleid en de activiteiten die Justitie en Politie in voorbereiding heeft om te werken aan de status van de in Suriname aanwezige Braziliaanse staatsburgers. Dit meldt de Public Relations afdeling van het Korps Politie Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May