Spong wint wedstrijd tegen Gogishvili uit Tsjetsjenië
05 Mar 2016, 21:03
foto
Tyrone Spong is de winnaar van de wedstrijd tegen David Gogishvili uit Tsjetsjenië.


Tyrone Spong heeft David Gogishvili uit Tsjetsjenië vandaag verslagen. Binnen zes minuten was de wedstrijd afgelopen. De Surinaamse bokser sloeg zijn tegenstander in de tweede ronde knock-out.

Spong stond op verzoek van de president van Tsjetsjenië, Ramzan Kadyrov, na lange tijd weer in de ring. Hij heeft twee jaar geleden een ongeluk gehad en heeft veel moeten doen om weer stevig op zijn benen te kunnen staan in de ring. Kadyrov is fan van Spong en vroeg hem in Grozny te vechten. Spong verbleef in het Witte Huis in Grozny en heeft zich goed kunnen voorbereiden op het gevecht.

Hoewel Spong in Tsjetsjenië was om zijn trainingspartner Ruslan Chagaev te
ondersteunen omdat die zich klaarmaakt om zijn wereldtitel te verdedigen
tegen Lucas Browne, heeft de topsporter het aanbod van de president aangenomen. Hij heeft dit gedaan om Suriname weer eens op de kaart te plaatsen. Spong wilde met deze wedstrijd aantonen dat doorzettingsvermogen belangrijk is om uit het dal te geraken. Hij hoopt dat Suriname ook uit de economische situatie zal komen als iedereen zich inzet. Spong is ervan overtuigd dat als Surinamers zich bundelen het land zeker verder zal komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May