Registratie verzekeringspasjes binnenkort in Nickerie
05 Mar 2016, 15:27
foto
Personeel van het wijkkantoor in de Westelijke Polder begroeten minister Joan Dogojo. (Foto: SoZaVo)


District Nickerie krijgt binnenkort een eigen registratiebureau Basiszorgverzekeringspasjes van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Nickerianen hoeven dan niet meer naar Paramaribo om zich te registreren om in aanmerking te komen voor een pasje.

Deze mededeling deed minister Joan Dogojo vrijdag tijdens een oriëntatiebezoek aan het district Nickerie. De delegatie heeft de wijkkantoren te Nw. Nickerie, Paradise, Corantijnpolder, Groot Henar Polder, Waldeck en Wageningen aangedaan.

Nadat het ministerie meerdere malen in contact is geweest met de wijkhoofden, is geconstateerd dat er een enorme vraag is naar de gratis basiszorgverzekeringskaarten. De bewindsvrouw haalde aan geen zaken meer van een afstand te willen evalueren. “Een eigen waarneming brengt je dichter bij de realiteit. Niets is zo lastig als mensen onzeker zijn, het zorgt voor wanhoop,” zei Dogojo tijdens een bespreking met districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh.

Het personeel van Nickerie wordt deze maand nog getraind om te werken met het registratiesysteem. Alle nieuwe aanvragen zullen in het district worden geregistreerd. Er zijn nieuwe computers beschikbaar en wordt nu uitgekeken naar een geschikte ruimte. Joeloemsingh juicht de komst van het registratiebureau toe en gelooft dat daarmee de problemen voor een deel worden opgelost. De minister en haar delegatie brachten ook een bezoek aan het Zr. Danker Centrum, de enige opvanginstelling in het district voor kinderen met een beperking, meldt het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May