Assembleelid Snip leest jeugdigen Nickerie voor
05 Mar 2016, 04:38
foto
Leerlingen van de Spangenbergschool samen met Assembleelid Guilliano Snip (achter) op de foto..


In verschillende delen van het land is er aandacht besteed aan de nationale voorleesdag vrijdag. Diverse personen onder wie, schrijvers, journalisten, ouders en leerkrachten hebben een stukje voorgelezen uit een boek. In Nickerie heeft Assembleelid Guilliano Snip (NDP) de leerlingen van de Spangenbergschool een verhaaltje voorgelezen. Zij hebben geluisterd naar een verhaal over het ontstaan van de Spangenbergschool.

Snip die ook geschiedenis docent is, heeft de jeugdigen verteld dat hij leerling is geweest van de Spangenbergschool. Hij heeft ook vanaf 1990 t/m 1994 les gegeven op deze school. Snip zegt het bijzonder op prijs te stellen dat deze school een beroep op hem heeft gedaan nu hij parlementariër is, om voor te lezen. Het is deze school die de basis gelegd heeft om te zijn wie hij nu is. Deze school heeft hem geleerd hoe rechtvaardig te leven, nederig te zijn, samen te werken en verdraagzaam te zijn.

De Spangenbergschool is van de EBGS. Snip is voorzitter van de Vredeskerk van de Evangelische Broeder Gemeente, waar de relatie met de Spangenbergschool begon. De volksvertegenwoordiger heeft de kinderen gemotiveerd om hun best te doen op school en veel te lezen. De nationale voorleesdag wordt jaarlijks gehouden om kinderen te stimuleren om meer te lezen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May