BBGO deponeert voorstellen bij Biza
04 Mar 2016, 21:16
foto
Een afvaardiging van de BBGO op bezoek bij minister Mike Noersalim. (Foto: Biza)


Gepensioneerden uit overheidsdienst vragen via de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO om een jaarlijkse welzijnsuitkering en bijstelling van de maandelijkse uitkering aan onderstand ontvangers. Zij stellen voor om de maandelijkse uitkering van SRD 100, die ambtenaren sinds december vorig jaar ontvangen, ook aan de gepensioneerden te geven.

Deze voorstellen deed een afvaardiging van de BBGO, vanmorgen tijdens een kennismakingsbezoek aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza). De bond meent dat de welzijnsuitkering nodig is voor het doen van onvoorziene uitgaven door de gepensioneerden. De uitkering aan de groep mensen die onderstand genieten, varieert tussen SRD 250 tot SRD 350 per maand.

Een andere kwestie die de bond voorlegde aan de minister, zijn de hiaten in het Staatsbesluit van 30 maart 2015 betreffende het weduwepensioen. Het besluit zou eventuele voorgaande partners benadelen. De BBGO stelt voor dat het weduwen pensioen naar evenredigheid wordt uitgekeerd. Noersalim zal deze voorstellen eerst intern en daarna met zijn collega’s bespreken, zegt de voorlichting van Biza.

De BBGO heeft Noersalim gevraagd om ervoor te zorgen dat het OAS verdrag over de rechten van senioren burgers wordt geratificeerd door Suriname. BBGO- voorzitter Renate Wouden overhandigde Noersalim het BBGO beleidsplan en een exemplaar van het verdrag.

De organisatie heeft meer dan 2300 leden en vroeg toestemming om meer leden te kunnen werven door in contact te treden met de afdeling Personeelszaken van de verschillende ministeries. Via die afdelingen kunnen inschrijfformulieren worden verstrekt en informatie worden gegeven aan personen die op het punt staan om met pensioen te gaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May