Vrijspraak gevraagd in moord- en brandstichtingszaak
04 Mar 2016, 01:13
foto


Chitrawatie M. wordt ervan beschuldigd haar partner Johan Rother, die op 1 maart 2014 omkwam in een brand, vermoord te hebben. Ook wordt haar brandstichting ten laste gelegd. De vrouw ontkent dat zij de dood van Rother op haar geweten heeft. Raadsman Chandrika Rambharos heeft op de rechtszitting van donderdag aangevoerd dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is in deze zaak. Het Openbaar Ministerie heeft tien jaar celstraf geëist tegen de verdachte.

De advocaat voerde aan dat het onderzoek niet heeft uitgewezen dat de vrouw met voorbedachte rade te werk is gegaan. Daarnaast heeft de verdachte steeds ontkend het feit gepleegd te hebben. De verdachte had verklaard dat zij samen met het slachtoffer in de garage zat op de avond van 28 februari 2014. Op die bewuste dag was ze naar het SZF geweest en in de vooravond belde zij haar dochter op. Zij was niet geholpen bij het SZF, omdat zij niet alle documenten bij zich had. Ze sprak met haar dochter erover en vroeg haar wat zij allemaal nodig had toen zij haar SZF-kaart in orde maakte. Het slachtoffer dat bezig was te borrelen, werd kwaad volgens de vrouw. Hij zou haar naar buiten hebben gesleept en de deur op slot gedaan hebben. Ze zag later rook uit het huis komen. Daarop rende de vrouw de straat op en gilde om hulp. Ook had zij drie keren naar de meldkamer gebeld. De raadsman overlegde de bewijsstukken van het SZF en het belgedrag van de vrouw.

Verder bleek ook dat de bedrading van de koelkast tot vier keren toe gesmolten was. Deze werd iedere keer weer vervangen. Volgens de raadsman kan op die manier ook de brand zijn ontstaan. Ook wist de vrouw niet of er brandbare stoffen in de woning waren. De slaapkamerdeur was geforceerd, maar dit zou niet recent zijn gebeurd. Uit het Forensisch onderzoek is niet gebleken dat de deur pas was geforceerd. Ook is het volgens Rambharos onduidelijk voor hoe lang de plek des onheils bewaakt was. Hij vroeg aan rechter Sieglien Wijnhard om de verdachte, die voorlopig op vrije voeten is, vrij te spreken van de algehele tenlastelegging.
Op 7 april wordt de behandeling van deze zaak voortgezet.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May