O.S. Maretraite heeft klas Speciaal Onderwijs
03 Mar 2016, 10:11
foto
De kleuters in de klas voor Speciaal Onderwijs op O.S.Maretraite. (Foto: minOWC)


Om leerlingen van het kleuteronderwijs te huisvesten, heeft O.S. Maretraite sinds 1 maart een lokaal voor het Speciaal Onderwijs. Het is eerste SO-klas op deze school.

"Wij moeten in staat zijn om werkelijk te onderkennen wat het probleem is bij het kind. Dit moet in een zo vroeg mogelijk stadium gebeuren," heeft minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gezegd bij de opening. "Het kind kan het wel, maar wij moeten de basis leggen." Hij heeft erop gewezen dat teambuilding hierbij van groot beland is."We moeten ook openstaan voor kritiek, want kritiek zal ons helpen om het probleem op te lossen."

Het ministerie zal volgens hem een tienjarenplan uitstippelen voor speciaal onderwijs. Hij heeft beloofd de zaak integraal aan te pakken met zijn staf. Leerkrachten van het speciaal onderwijs zullen een aparte training krijgen.

Het initiatief komt van het Pedologisch Instituut. De bewindsman vindt dat indien nodig kinderen het Pedologisch Instituut kinderen deskundig moet testen. Het instituut wil passend onderwijs bieden aan kinderen van 4 tot 7 jaar met specifieke stoornissen of beperkingen. Er is behoefte aan een werkmodel voor deze kinderen dat methodisch en theoretisch is aangepast aan de situatie . De rol van de ouder is hierbij erg belangrijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May