Jamaica vernietigt verontreinigde rijst uit Suriname
02 Mar 2016, 12:25
foto
Een voedselinspecteur neemt monsters op een schip in Montego Bay, Jamaica. (Foto: Jamaica Observer)


In Jamaica is ongeveer 50 ton rijst uit Suriname in beslag genomen. De voedselveiligheidsinstanties van Jamaica hebben keutels van muizen gevonden in de lading ter waarde van 4,6 miljoen Jamaicaanse dollar (US$ 37.328).

De verontreiniging van de rijst is bevestigd na laboratoriumtesten die zijn uitgevoerd door de voedselveiligheidsinstanties die vallen onder het Jamaicaanse ministerie van Industrie. Tamara Morrison, waarnemend adjunct hoofd van Voedselopslag zegt dat de voedselinspectie op 8 en 9 februari zijn uitgevoerd op de lading van twee 20 voet containers met langkorrelige witte rijst. De rijst was verpakt in 1.000 zakken van elk 45 kilo en was na de invoer opgeslagen in de opslagfaciliteit van de importeur in Montego Bay. De rijst uit Suriname was bedoeld voor lokale distributie, vertelt Morrison.

Volgens haar heeft de besmetting van de lading voorafgaand aan de aankomst in Jamaica plaatsgevonden. Het is de eerste keer dat er verontreinigingen in de rijst van de importeur zijn gevonden, meldt Jamaica Observer Aan de hand van de laboratorium-uitslagen en de gezondheidsrisico’s heeft de afdeling voedselinspectie besloten de lading te vernietigen, zegt Morrison. Het bevel tot vernietiging is uitgegeven door de instanties. Er worden nu afspraken gemaakt om de lading rijst op een aangewezen locatie tegen eind van de week te vernietigen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May