Themen: Slechts tien procent bushouders betaald
01 Mar 2016, 11:31
foto


Slechts tien procent van de bus- en boothouders heeft volgens Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), geld ontvangen. De achterstand bij het Nationale Vervoers Bedrijf (NVB) gaat de zesde maand in. "De leden zijn nog bozer geworden door uitspraken van minister Robert Peneux dat het overgrote deel al heeft ontvangen," zegt Themen aan Starnieuws.

Vanaf maandag ligt het schoolvervoer plat. Ruim 85% van de trajecten van NVB wordt niet aangedaan. Een klein deel van de meer dan honderd trajecten wordt maar onderhouden. Themen haalt aan dat in december dit probleem met schoolvervoer ook heeft gespeeld. Er zijn toen ook acties gevoerd. Beloofd werd in De Nationale Assemblee dat deze situatie niet meer zou ontstaan.

Stukken van bushouders die hun diensten aan NVB verlenen, liggen al zes weken bij de banken. "Dit betekent niet dat de bank tot betaling overgaat. Pas als er fiat is gegeven, zal er worden betaald," merkt Themen op. Hij haalt aan dat de bus- en boothouders geen genoegen zullen nemen met woorden. Zij hebben het geld hard nodig. Veel leerkrachten en leerlingen zijn de dupe van deze situatie. Themen zegt dat dit te wijten is aan Onderwijs en Financiën.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May