Boven-Suriname geeft minister Pengel lange wensenlijst
29 Feb 2016, 21:57
foto
Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid met schoolkinderen van Boven-Suriname, tijdens zijn werkbezoek aan het gebied.


Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft een uitgebreide wensenlijst ontvangen van personeel van de posten van de Medische Zending (MZ) te Boven-Suriname. Ook de dorpsleiding en bewoners van Djoemoe, Kambaloa, Gujaba en andere dorpen, brachten zorgpunten naar voren. Zo hoopt zij op uitbreiding van enkele posten, stroomvoorziening en vraagt ze meer duidelijkheid over de ziektekostenverzekering van een groot deel van de bewoners.

Pengel was afgelopen week voor een tweedaags werkbezoek in het gebied, samen met de waarnemende directeur van Volksgezondheid, de directeur van de MZ en stafleden. Enkele van de posten worden door een zonnepaneleninstallatie voorzien van elektriciteit.

Pengel heeft beloofd er alles aan te zullen doen dat er voor zover mogelijk aan de wensen van het personeel en de bewoners kan worden voldaan, zegt de voorlichting van Volksgezondheid. Hij vroeg het personeel om gemotiveerd hun werk te blijven doen en was blij met de grote groep van jongeren die in opleiding is bij de Medische Zending. “De zorg in het binnenland is voor mij even belangrijk als in de rest van Suriname”, gaf hij aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May