Hooghart: Handel debet aan daling koopkracht
28 Feb 2016, 08:13
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, vindt dat gezamenlijk gewerkt moet worden naar een oplossing. Salarisverhogingen in het verleden hebben gemaakt dat de inflatie nog groter is geworden. "De koopkracht is afgenomen, omdat de handel misbruik maakt van de situatie door goederen te hoog te prijzen," zegt Hooghart aan Starnieuws.

Hooghart benadrukt dat het land zich in een economisch dal bevindt mede door de daling van de prijzen van grondstoffen op de wereldmarkt. "Wij moeten samen kijken om uit de situatie te komen. Meer geld betekent niet dat de koopkracht toeneemt," stelt de vakbondsleider.

De CLO-voorzitter had aan president Desi Bouterse voorgesteld om de ambtenaren alvast de SRD 100 per maand die in december is gegeven, te blijven uitkeren. Intussen wordt er gezocht naar oplossingen. Hooghart vindt ook dat vooral de werkers in de onderste regionen, ondersteund moeten worden.

"Sommige vakbondsleiders en politici maken misbruik van de situatie en proberen munt hieruit te slaan. Zij willen proberen de politieke macht naar zich toe te trekken," zegt Hooghart. Hij meent dat als iedereen zich werkelijk zou inzetten, er sneller oplossingen gevonden konden worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May