Noersalim wil tempo opvoeren bij personeelsadministratie
27 Feb 2016, 08:24
foto
Minister Mike Noersalim bespreekt tijdens het bezoek aan de centrale personeelsadministratie de digitalisering van de personeelskaarten. (Foto: Biza)


Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) wil het tempo bij de centrale personeelsadministratie opvoeren. Het gaat dan vooral om de digitalisering van de personeelskaarten. Er zijn op dit moment slechts vijf medewerkers belast met het invoeren van ruim 48.000 kaarten in het automatiseringssysteem, waarvan 30.000 nog moeten worden ingevoerd. Dat gaat de bewindsman nog veel te langzaam.

Tijdens een bezoek aan de centrale personeelsadministratie zegde Noersalim toe dat er speciaal voor de versnelde digitalisering van de personeelskaarten, een project zal worden geschreven en uitgevoerd.
Het handkaartensysteem is zwaar verouderd en soms is het handschrift zelfs onleesbaar. Dat draagt ertoe bij dat stukken niet zo snel kunnen worden verwerkt. “Het gevolg is dat personeelsleden van de diverse ministeries veel te lang wachten om hun zaken gedaan te krijgen, zoals gratificaties,” stelt Noersalim.

De bewindsman zegt dat het overheidspersoneel kan worden beschouwd als de interne klanten van Biza, terwijl de burgers die diensten afnemen bij bijvoorbeeld het Centraal Bureau voor Burgerzaken, als externe klanten kunnen worden gezien. Hij benadrukt dat Biza een dienstverlenend karakter heeft en alle categorieën klanten tevreden moeten worden gesteld.

Noersalim erkende dat de afdeling zich geconfronteerd ziet met een aantal knelpunten, waardoor stukken te lang blijven zitten. Zo ontbreken er soms gegevens, waardoor het personeel niet verder kan met het verwerken van de stukken. Daarvoor zullen structurele oplossingen worden gezocht, deelde de minister mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May