Stemming Fifa-president naar tweede ronde
26 Feb 2016, 12:34
foto
De 207 uitgebrachte stemmen worden geteld in de eerste ronde. (Foto's: Getty Images)


De eerste ronde van de verkiezingen voor een nieuwe leider van de Wereldvoetbalbond Fifa is achter de rug. Gianni Infantino leidt met 88 stemmen, Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifa met 85 stemmen, gevolgd door Prince Ali bin al-Hussein met 27 stemmen en Jerome Champagne heeft er 7.

Een simpele meerderheid van 104 stemmen is vereist om de verkiezingen te winnen. De kampen van Infantino en Sheikh Salman zijn druk doende om te lobbyen in een poging hun aanhang te vergroten in de tweede ronde. Als niemand de meerderheid haalt, wordt er in derde ronde gestemd waarbij de kandidaat met de minste stemmen uitvalt. Vertegenwoordigers uit 207 landen brengen hun stem uit. Ook de Surinaamse delegatie is aanwezig bij de stemming.

Infantino is de huidige secretaris-generaal van Uefa. De 45-jarige jurist is vanaf 2000 verbonden aan de Uefa. Hij heeft de Italiaanse en Zwitserse nationaliteit. Sheikh Salman (50) is de huidige voorzitter van de Aziatische Voetbalfederatie en Fifa-vicepresident. Hij is al 17 jaar verbonden aan de voetbalgemeenschap en komt uit Bahrein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May