Rocky-acteur Tony Burton overleden
26 Feb 2016, 10:22
foto
Tony Burton met Sylvester Stallone (Foto: Getty Images)


Tony Burton - die in zes Rocky films tegenover Sylvester Stallone- is verschenen, is overleden. Hij is 78 jaar geworden. Zijn doodsoorzaak is niet bekend, maar zijn zus Loretta Kelly zegt dat hij in het afgelopen jaar regelmatig in het ziekenhuis was.

Ze voegt eraan toe dat hij in die periode geen diagnose heeft ontvangen, maar dat zijn gezondheid zo slecht was dat hij niet in staat was om de recente film Creed te zien. Burton heeft de rol van Tony "Duke" Evers gespeeld, die zowel Rocky en Apollo Creed heeft opgeleid. De personage heeft Creed, de tegenstander van Rocky Balboa, in de eerste twee boksfilms ondersteund, alvorens hij later de trainer werd van Balboa zelf.

Voordat hij zijn acteursschoenen aantrok, heeft Burton korte tijd professioneel gevochten. Hij heeft de Flint Golden Gloves licht en zwaargewicht titels in 1955 gewonnen en opnieuw in 1957. Burton zelf was van Flint, Michigan.

Hij is kort te zien in Creed , die vorige maand is uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk. Hij is in de film alleen maar als onderdeel van een flashback waarin voorraad materiaal is gebruikt van een eerdere film. Behalve in de Rocky films is Burton ook verschenen in The Shining en Stir Crazy . Zijn laatste rol was Sheriff Stoker in de comedy-horror Hack! die is uitgebracht in 2007.
Ook bij de televisie was Burton verdienstelijk. Hij is te zien in The A-Team, NYPD Blue, Kojak en Twin Peaks.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May