Santokhi: President geeft volk angst en wanhoop
25 Feb 2016, 15:43
foto
VHP-fractieleider Chan Santokhi woensdagavond in De Nationale Assemblee bij de behandeling van de wetten om 'blacklisting' te voorkomen. (Foto: Raoul Lith)


"Van een president, die het land en het volk leidt, moet je verwachten dat hij het volk in tijd van crisis, in tijd van nood, onzekerheid en angst, moed en hoop moet inspreken. Maar integendeel heeft hij het volk, dat zoveel offers brengt, meer onzekerheid, angst en wanhoop gegeven. Dat verdient het volk niet," zegt VHP-leider Chan Santokhi om een reactie gevraagd, aan Starnieuws.

President Desi Bouterse zei dat er iets serieus mis is met het land. Hij haalde aan dat naast minderjarigen ook peuters worden misbruikt. Er worden graven opengebroken en men vergrijpt zich aan lijken. Wetsdienaren liquideren mensen en onverlaten brengen de Assembleevoorzitter, de president en Assembleeleden naar de rechter. Bouterse zei dat niet omdat hij zwijgt, hij alles over zich heen laat komen. Hij wenste na zijn korte toespraak, waar hij zijn hart luchtte, mensen een slapeloze nacht toe.

Santokhi merkt op dat de uitspraken van de president op een moment komen, waar kort te voren in De Nationale Assemblee oppositie en coalitie hard gewerkt hebben om drie ontwerpwetten te behandelen en aan te nemen. "Wij hebben land en het volk van Suriname tot laat in de avond proberen te behoeden tegen blacklisting en isolatie. De uitspraak van de president in deze fase levert zeker geen positieve bijdrage aan het imago van het land, en dat betreur ik ten zeerste," voert Santokhi aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May