Gedragscode richt zich op voorkomen van alcoholmisbruik
24 Feb 2016, 22:47
foto
Dagelijks bestuur van Stivasur en de directie deelnemende bedrijven. (Foto: Stivasur)


De Stivasur Gedragscode is met de ondertekening ervan door de vier initiatiefnemers een feit en treedt op 1 maart in werking. De Gedragscode richt zich onder andere op het voorkomen van alcoholgebruik onder jongeren; de deelnemers zullen in hun reclame en marketing activiteiten misbruik van alcohol, in welke vorm dan ook, niet aanmoedigen of vergoelijken. Ook mogen reclame-uitingen van deelnemende bedrijven voor alcoholhoudende drank geen zwangere vrouwen tonen of gericht zijn op deze groep van vrouwen.

Na een presentatie over de inhoud van de Gedragscode door Stivasur-voorzitter Diana Halfhide, is de Code vandaag ondertekend door het Algemeen Bestuur van de stichting en de directieleden van de huidige deelnemende organisaties. Voor het toezien op de naleving van de Gedragscode, zal een Code Evaluatie Commissie worden ingesteld. Deze Commissie zal bestaan uit een vertegenwoordiger van het ministerie van Justitie en Politie, de Vereniging van Journalisten of vertegenwoordiging uit de Media, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en een oud-rechter.

Stivasur heeft ook een eigen website en Facebook pagina. Via de website kan het publiek suggesties en of klachten over de onderwerpen van de Gedragscode, maar ook over het onderwerp “verantwoord alcoholgebruik” in het algemeen doorspelen, zegt de stichting. Het opzetten en het operationeel maken van de onafhankelijke Commissie is het huidige focuspunt van Stivasur. Andere focuspunten zullen zijn: bewustwording creëren op het gebied van Alcohol en Verkeer, en meer bedrijven die alcoholhoudende drank produceren of importeren, interesseren om deelnemer te worden van de stichting.

In 2015 is door King’s Enterprises N.V., Sranan Biri N.V., Surinaamse Brouwerij N.V. en Suriname Alcoholic Beverages N.V., de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik Suriname (Stivasur) geïntroduceerd. Stivasur heeft tot doel het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik en draagt dit onder meer uit door zelfregulering, zegt zij in een persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May