Abdoelgafoer wil structureel samenwerken met Rumas
23 Feb 2016, 21:03
foto
Minister Faizal Abdoelgafoer in gesprek met stichting Rumas. (Foto: Sport en Jeugdzaken)


Minister Faizal Abdoelgafoer vindt het noodzakelijk om structureel samen te werken met stichting Rumas. De stichting onder leiding van Emmy Hart heeft een officieel kennismakingsbezoek gebracht aan de bewindsman. Er werd een presentatie gehouden over de doelgroepen en de projectresultaten die er tot nog toe zijn bereikt.

Het ministerie heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van de stichting, daar de eerste bijdrage in de vorm van versterking van werkers, door hem is gedaan. Abdoelgafoer geeft aan dat de prioriteitsgebieden en doelgroepen elkaar overlappen. “We kunnen niet bezig zijn met vroegtijdige schoolverlaters of hangjongeren en de stichting overslaan. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden, als de cijfers en eventuele oplossingen aangedragen kunnen worden vanuit Rumas, is het zaak dat het ministerie gaat zorgen voor het faciliteren,” zegt de minister.

Daar sport een groot deel van de vorming van jongeren uitmaakt in de programma’s die Rumas opzet, heeft de minister het voorstel gedaan dat de stichting gebruik kan maken van de sportleiders die bij Sport en Jeugdzaken in dienst zijn. Op lange termijn moeten er andere structurele zaken worden uitgewerkt, zoals een centrale hulplijn waar ouders hun moeilijk opvoedbaar kind of vroegtijdige schoolverlater kunnen opgeven, voor vorming. De minister is uitgenodigd door de stichting om een sessie met de jongeren mee te maken voor een goed beeld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May