Verdachte bezorgd om toekomst kinderen
23 Feb 2016, 15:24
foto


Ashwien J. (35) die zijn drie kinderen ernstig verwondde in april vorig jaar aan de Iduweg, verscheen maandag voor rechter Sieglien Wijnhard. Hij merkte op dat hij alleen staat voor de zorg van zijn kinderen en dat hij naar huis wil. Hij maakt zich ernstige zorgen om de toekomst van zijn kinderen. Hij heeft vernomen dat zij geen goede huisvesting hebben.

Ashwien J. wordt ervan verdacht dat hij opzettelijk en met voorbedachte rade geprobeerd heeft zijn drie kinderen van het leven te beroven. Ook is hem ten laste gelegd dat hij hen zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht. De moeder van de kinderen had de verdachte twee weken voor het drama verlaten en Ashwien J. bleef alleen met de drie kinderen achter. Hij verwondde hen met een mes in de buikstreek. Na het feit gepleegd te hebben, riep hij de familie bij elkaar om te biechten wat hij gedaan had. De kinderen van acht, vijf en anderhalf jaar, waren zwaargewond. Er is operatief ingegrepen. Zij waren alle drie opgenomen in het ziekenhuis.

De verdachte zegt dat hij niet weet waarom hij over is gegaan tot het feit. Ook snapt hij niet waarom hij zichzelf van kant wilde maken. Zijn moeder verklaarde dat de verdachte een rustige zoon is. Hij was erg depressief, omdat zijn vrouw hem verlaten had. Hij gedroeg zich gek na het feit gepleegd te hebben. Hij riep haar om te komen kijken. Ze zag dat zijn trui besmeurd was met bloed en dat zijn pols doorgesneden was. Ze dacht dat hij geprobeerd had zelfmoord te plegen. Toen ze verder keek, in de kamer, zag ze dat de drie kinderen op het bed lagen met hun ingewanden naar buiten. Ze maande haar kleinkinderen aan om te blijven liggen en schakelde de politie in. Hij zorgde zelf voor de kinderen. Zij zijn nu bij hun moeder en wonen in Nickerie met haar. De moeder van de verdachte heeft vernomen dat de kinderen van een school in Nickerie afgeschreven zijn. Ook vindt zij dat haar kleinkinderen geen goede opvoeding krijgen.

Eerder op een rechtszitting verklaarde de vrouw en moeder van de kinderen dat zij huiselijke problemen had en daarom haar man had verlaten. De drie kinderen waren bij hem en zij was al vier maanden uit huis. Zij hadden dagelijks contact met elkaar en zij vroeg hem steeds over de kinderen. Zij was nog niet over haar problemen heen en had wat meer tijd nodig om terug te keren. Op de bewuste dag zou de verdachte haar een aantal sms-berichten hebben gestuurd. In de sms-berichten stond geschreven dat hij de kinderen zou vermoorden als zij niet zou terugkomen.

De vrouw wist niet dat hij het feit daadwerkelijk zou begaan, omdat zij hem niet zo kent. Zelf is ze wel een keertje mishandeld door hem. De vrouw merkte op dat haar man in een depressieve toestand verkeerde. Op 14 maart wordt deze zaak verder behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May