'Militairen schieten met penselen en verf'
19 Feb 2016, 19:24
foto
Franky Martodikromo


In de Memre Boekoe kazerne wordt op 25 februari een expositie geopend van kunstwerken van kapitein Franky Martodikromo en sergeant der eerste klasse August Bohé. Deze expositie wordt gehouden in het kader van de herdenking van de Dag van de Revolutie.

Het ministerie van Defensie zegt bijzonder trots te zijn op deze expositie om de diversiteit die te zien is binnen de defensieorganisatie. Hiermee wil Defensie de andere zijde van de militair voor het voetlicht brengen. De expositie bestaat uit uiteenlopende werken van beide kunstenaars, die ook te koop zullen worden aangeboden. De expositie is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

August Bohé heeft talloze solo- en groepsexposities op zijn naam staan, zowel in Suriname als in het buitenland. Hij is vooral bekend vanwege zijn super realistisch werk waarbij hij vooral fruit als onderwerp heeft. Voor de opening van het Surinaams Militair Museum heeft hij laatstelijk de portretten van alle bevelhebbers van het Nationaal Leger vervaardigd.

Franky Martodikromo is een veelzijdig artiest. Hij is bekend om zijn muzikale bijdrage aan Suripop festivals. Daarnaast is hij een verdienstelijk schilder die voor de defensieorganisatie de portretten vervaardigt ter overhandiging aan scheidende buitenlandse militaire attachés en anderen. Met deze expositie debuteert hij als schilder, meldt het ministerie.

De expositie is van 25 tot en met 27 februari 2016 gratis te bezichtigen in de recreatiezaal van de Memre Boekoe Kazerne. Openingstijden:
- 25 februari van 12.00 uur – 18.00 uur
- 26 en 27 februari van 11.00 uur – 18.00 uur
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April