Toegezegde subsidie niet overgemaakt naar organisaties
19 Feb 2016, 00:37
foto
Het ministerie van Sport en Jeugdzaken deelt mee dat deze bedragen niet zijn overgemaakt.


Het ministerie van Sport en Jeugdzaken stelt in een persbericht dat geen geld is gestort op de rekening van de religieuze organisaties of op die van het bedrijf NV Ceylon Vastgoed. Het Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) had in De Nationale Assemblee de vorige week documenten overgelegd, waaruit bleek dat donaties zouden zijn verstrekt aan religieuze organisaties in Nickerie. Bij onderzoek is komen vast te staan dat de organisaties niets hebben ontvangen.


"Uit documentatie van de administratieve diensten is gebleken, dat de toenmalige leiding van het ministerie voorbereidingen trof om de bedoelde organisaties via een leverancier subsidie toe te kennen. Na onderzoek van de administratieve diensten is gebleken dat er geen gelden van de overheid zijn gestort op de rekeningen van de religieuze organisaties en ook niet op die van het bedrijf NV Ceylon Vastgoed," zegt het ministerie in een persbericht.

Het ministerie wenst de samenleving te informeren dat het CLAD regelmatig controlewerkzaamheden uitvoert op Sport- en Jeugdzaken. "Er bestaat geen enkele vrees voor controle vanuit de huidige leiding van het ministerie. Wij hopen hiermee duidelijkheid te hebben gegeven over zaken die zich de afgelopen dagen hebben afgespeeld in de media," zegt het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May